τουρισμός για όλους

Voucher διακοπών | North Evia–Samos Pass | Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τo voucher διακοπών?

Ανοίγει σήμερα στις 12:00 η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το voucher διακοπών στην Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, στην ιστοσελίδα vouchers.gov.gr.

Τι μορφή θα έχει το voucher North Evia – Samos Pass??

δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση μέσω μιας άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα λάβουν στο smartphone τους – το North Evia – Samos Pass.

Τι μπορώ να πληρώσω με το voucher διακοπών?

Το voucher North Evia – Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στις δύο πληγείσες περιοχές για τις εξής δαπάνες:

  • διαμονή,
  • εστίαση και
  • τοπικές μεταφορές.

Ποια είναι τα κριτήρια για να είναι κάποιος δικαιούχος?

Τα μόνα κριτήρια για να διεκδικήσει κάποιος το voucher είναι:

  • Να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του έτους 2020
  • Να μην έλαβε επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού ή του προγράμματος “Τουρισμός για όλους» ή παροχές από άλλο πρόγραμμα για την περίοδο 2021-2022

Στη περίπτωση ζευγαριού που είτε έχουν παντρευτεί είτε έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020, μπορεί να κάνει αίτηση μόνο εκείνος που υποβάλλει φορολογική δήλωση. Εάν υποβάλλουν φορολογική δήλωση και οι δύο, τότε μπορεί να κάνει αίτηση μόνο ο ένας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνιμοι κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους.

Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia – Samos Pass, δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο.

evia samos pass

Ποιους καλύπτει το voucher διακοπών?

Το voucher καλύπτει είτε τον ίδιο τον δικαιούχο, είτε όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή, τα ενήλικα τέκνα του, που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020, ή τον/την σύζυγο του δικαιούχου, ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα Βενζίνης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2

Πως θα λειτουργήσει το πρόγραμμα?

Ανάλογα με το πότε θέλει κάποιος να πάει διακοπές και να χρησιμοποιήσει την άυλη κάρτα, θα πρέπει να κάνει την αίτηση την αντίστοιχη περίοδο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα λειτουργεί ανά μήνα, ως εξής:

Τι στοιχεία χρειάζονται για την αίτηση?

Για την υποβολή της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αντλείται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Για διευκόλυνση όλων των πολιτών, η αίτηση μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ.

Πότε θα μάθω αν εγκρίθηκε η αίτηση?

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες και μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών θα ενημερώσει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στο 215 215 7841 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 17:00) ή στην ιστοσελίδα του North Evia – Samos Pass.

Κοινοποιηστε