προγραμμα ΔΥΠΑ

Νέο voucher 400 Ευρώ για εργαζόμενους-Πώς θα το πάρετε-Δικαιούχοι, αίτηση, κριτήρια

Nέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με voucher 400 Ευρώ. – Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύπτουν τις τρεις βασικές προϋποθέσεις.

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που δίνει voucher – επίδομα έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης). Αφορά τους εργαζόμενους άνω των 18 ετών, που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους, ενώ η εκπαίδευση δίνει έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα του πρώην ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) αφορά σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, άνω των 18 ετών με ενεργή κάρτα ανεργίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαπραγμάτευση με Funds – Τράπεζες

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το νέο voucher αφορά το έργο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ περιλαμβάνει:

– Κατάρτιση σε ψηφιακές & «πράσινες δεξιότητεs» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας (50-250 ώρες)

– Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ

– Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% των συνολικών ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους παρόχους κατάρτισης (ΚΕΚ) και να δηλώσουν ενδιαφέρον για εγγραφή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση, ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα. Επίσης, δεν υπάρχει διαφορά αν ο εργαζόμενος είναι με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Βασικές προϋποθέσεις για τους δικαιούχους του voucher:

  • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
  • Hλικία άνω των 18 ετών
  • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού και όταν κάνουν την αίτηση αλλά και όταν εισέρχονται στο πρόγραμμα.

Πώς θα κάνετε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Κατάρτιση και το voucher

Βήμα 1ο

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για την κατάρτιση και τα έως 400 ευρώ στο goLearn ΕΔΩ (ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ)

Βήμα 2ο

Κάνετε αίτηση στο Voucher.gov.gr (ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ) για να μπειτε στο Μητρώο Ωφελούμενων και λαμβάνετε τον ΚΑΥΑΣ σας – ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΛΑΒΕΤΕ μας τον στέλνετε στο [email protected] (Η παράδοση του ΚΑΥΑΣ στο golearn ισχύει μόνο για όσους βρίσκονται στην Αττική)

Βήμα 3ο (ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)

Μόλις ανοίξει η διαδικασία επιλογής φορέων στο voucher.gov.gr επιλέγετε τον φορέα Golearn και το αντικείμενο που θέλετε!

voucher 400 Ευρώ

Εάν είστε στην Αττική μπορείτε να ΕΚΔΗΛΩΣΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στον Φορέα GoLearn που θα υλοποιήσει την Κατάρτιση

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Κοινοποιηστε