voucher διακοπών

Voucher διακοπών | Τουρισμός για όλους | Πότε θα γίνει η κλήρωση;

Πότε θα γίνει η κλήρωση για τα voucher διακοπών?

Σήμερα θα γίνει η κλήρωση για το voucher διακοπών, από όπου θα προκύψουν οι τυχεροί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρονική κλήρωση για τους δικαιούχους των vouchers διακοπών των 150 ευρώ (200 ευρώ για ΑμεΑ) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμεσα από το υπουργείο Τουρισμού προκειμένου τα vouchers να είναι διαθέσιμα από 1η Αυγούστου.

Πότε θα μπορούν να εξαργυρωθούν τα voucher διακοπών?

Τα 200.000 ψηφιακά vouchers που θα κληρωθούν σήμερα θα μπορούν να εξαργυρωθούν από 1η Αυγούστου.

Όσοι δεν κληρωθούν σήμερα θα έχουν 2η ευκαιρία να ξανακληρωθούν, καθώς, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύθηκε με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, ο συνολικός προϋπολογισμό ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, θα ανέρχονται στις 400.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πότε αναμένεται το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027?

Τα άλλα 200.000 ψηφιακά voucher που θα κληρωθούν αργότερα θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Τι δαπάνες θα καλύπτει το voucher?

Tο πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και δεν καλύπτονται τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα εστίασης.

τουρισμός για όλους

Πόσες επιταγές θα δοθούν?

Σήμερα θα κληρωθούν τα πρώτα 200.000 voucher – άυλες, ψηφιακές, προπληρωμένες κάρτες, στις οποίες έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι?

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και να μην έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού.

Για να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε άμεσα με την F-Exelixis πατώντας εδώ.

Κοινοποιηστε