τουρισμός για όλους 2023

Τουρισμός για όλους 2023: Από ώρα σε ώρα αναμένεται η ανοίξει η πλατφόρμα

Ξεκινούν από ώρα σε ώρα οι αιτήσεις, για το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού Τουρισμός για όλους 2023, για voucher έως 200 ευρώ αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών διαμονής. Τα σενάρια που ήταν ανοιχτά για δαπάνες που αφορούσαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια και εστίαση έκλεισαν επισήμως.

Η πλατφόρμα tourism4all αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία άμεσα και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, πιθανότατα, από την Δευτέρα 10 Ιουλίου .

Η πλατφόρμα για το Τουρισμός για όλους 2023, όπως λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες θα ανοίξει κλιμακωτά, σύμφωνα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

  • Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια άυλη ψηφιακή κάρτα, ύψους 150 ευρώ, για επιδότηση τουριστικών δαπανών διαμονής τους. Εξετάζεται η προσαύξηση του ποσού κατά 50€, με το τελικό ποσό να διαμορφώνεται στα 200 ευρώ.
  • Προσαύξηση 50€ θα λάβουν οι πολίτες ΑμεΑ, με το τελικό ποσό να διαμορφώνεται στα 200 ευρώ. Εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ. Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό στην αίτηση.
Τουρισμός για όλους 2023

Πως υποβάλλεται η αίτηση για το Τουρισμός για όλους 2023;

Τις αιτήσεις τους ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους 2023” καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι στον σύνδεσμο : https://vouchers.gov.gr/ , βέβαια η διαδικασία αυτή, μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ.

Η υποβολή της αίτησης είναι πολύ απλή καθώς θα χρειαστούν μόνο οι κωδικούς taxisnet και το ΑΦΜ. Κατόπιν, απαιτείται η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων, δηλαδή διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο και email.

Η διαδικασία βήμα-βήμα :

  1. Καταχωρούν το email και τον αριθμό του κινητού, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιούν
  2. Δηλώνουν ότι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι, σε άλλο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ή ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού, κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται στην πλατφόρμα
  3. Δηλώνουν ότι το χρηματικό ποσό που θα χρησιμοποιηθεί στην ψηφιακή κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών διαμονής από τους ίδιους, χωρίς να είναι δυνατή η ανάληψη ή η μεταφορά του ποσού σε τρίτους.
  4. Καταχωρούν την τράπεζα της επιλογής τους, κατά την οποία θα εκδοθεί η κάρτα και αιτούνται, άυλης ψηφιακής κάρτας, για την πίστωση του ποσού
  5. Οι τελικοί δικαιούχοι θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση, εφόσον έχουν υποβάλλει αίτηση. Σημειώστε, ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα.

Ποιοι θα είναι οι Δικαιούχοι σύμφωνα με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια;
Αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Παράλληλα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά.

Πάντως, μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα οι αλλαγές, τα ισχύοντα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι σήμερα έχουν ως εξής:

Οικογενειακή ΚατάστασηΕτήσιο Εισόδημα
ΆγαμοςΈως 16.000 ευρώ
ΈγγαμοςΈως 28.000 ευρώ
Έγγαμος με 1 παιδίΈως 29.500 ευρώ
Έγγαμος με 2 παιδιάΈως 31.000 ευρώ + 1.500 ευρώ ανά ανήλικο παιδί

Κοινοποιηστε