τιμή σουβλάκι

Σουβλάκι: Στα 4 Ευρώ αναμένεται να εκτοξευθεί η τιμή του τα Χριστούγεννα

Τα 4 Ευρώ αναμένεται να φτάσει η τιμή στο σουβλάκι την περιόδο των Χριστουγέννων, με τους εστιάτορες να αποδίδουν τη νέα αύξηση στις συνεχείς ανατιμήσεις των πρώτων υλών.

σουβλάκι

«Για τον μήνα Δεκέμβριο έρχεται μια αύξηση 8-9%. Δυστυχώς, ένα ψητοπωλείο δεν μπορεί να απορροφήσει μια τέτοια αύξηση. Αναγκαστικά πριν τα Χριστούγεννα θα πάμε ίσως και στα 4 ευρώ», αυτή ήταν η δήλωση του προέδρου του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, μιλώντας στο MEGA.

▶️Διαβάστε επίσης: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων (Τουριστικών) Μικρομεσαίων Επιχείρήσεων

Ήδη οι τιμές στο σουβλάκι σε αρκετές περιοχές κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατα πολύ η κατανάλωση τους από τους καταναλωτές. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν περάσει και τόσοι πολλοί μήνες από την εποχή που η τιμή του εθνικού εδέσματος κυμαινόταν γύρω στα 2,5 Ευρώ.

Στα ύψη οι τιμές στο σουβλάκι στην Αττική

  • Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει εκτοξευθεί στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή.
  • Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα
  • Και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ.
  • Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ

Δυστυχώς οι τιμές αυτες αντικατροπτρίζουν την γενικότερη εικόνα ανατίμησης του σουβλακίου και δεν έχουν γίνει ακόμα οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

*πηγή: ethnos.gr

Κοινοποιηστε