πρόγραμμα επιδότησης ανέργων

Επιδότηση για την πρόσληψη ανέργων – Βόρεια Εύβοια – ΔΥΠΑ

Από την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα που αφορά την επιδότηση για την πρόσληψη ανέργων 18-30 ετών.

Η δράση αφορά τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης της Εύβοιας.

επιδότηση για την πρόσληψη ανέργων

Επρόκειτο να δώσει την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-30 ετών και στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Εργοδότες με Προσωπικό έωςΑνώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
3 άτομα1
4-9 άτομα2
10-19 άτομα3
20-30 άτομα5
31-50 άτομα8
άνω των 50 ατόμων                       20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Οι αιτήσεις που αφορούν την επιδότηση για την πρόσληψη ανέργων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω dypa.gov.gr (eservices) από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: ΔΥΠΑ: Ξεκινάει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους

Εάν είστε ενδιαφερόμενη επιχείρηση ή άνεργος έως 30ετών, καλέστε μας το συντομότερο για μια εντελώς δωρεάν αξιολόγηση και αναλυτική ενημέρωση στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλ. Επικοινωνίας : 2102205065, 6936764644

Email : [email protected] .

Κοινοποιηστε