Προκυρήξεις ΑΣΕΠ

Προκυρήξεις ΑΣΕΠ: Αναμένονται 6.270 προσλήψεις – Ποιά ειναι τα απαραίτητα προσόντα;

Στο εγγύς μέλλον αναμένονται τρεις προκυρήξεις ΑΣΕΠ, οι οποίες πρόκειται να ανοίξουν 6.270 μόνιμες θέσεις σε όλη τη χώρα. 

Η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 απευθύνεται στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμούτη προκήρυξη για την Υγεία και την προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία.

Τις επόμενες εβδομάδες θα φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο, η επόμενη μεγάλη προκήρυξη, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η επόμενη μεγάλη προκήρυξη θα αφορά τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού (3ΓΒ/2023) και θα περιέχει 4.282 θέσεις για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Προκυρήξεις ΑΣΕΠ

Η προκήρυξη για την Υγεία

Τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας θα στελεχωθούν με την πλήρωση 775 θέσεων, από απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Στην συγκεκριμένη προκήρυξη θα ζητείτούνται απόφοιτοι γυμνασίου και λυκείου. 

H προκήρυξη έχει σταλεί για συμφωνία των θέσεων στο υπουργείο Υγείας. Στόχος του ΑΣΕΠ είναι να σταλει στο Τυπογραφείο μετά την 3ΓΒ/2023.

Η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία

Αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που περιμένουν την προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 1.213 θέσεων κατηγοριών στη Δημοτική Αστυνομία.

Η προκήρυξη θα κάνει δεκτά όλα τα πτυχία και θα περιέχει αρκετές θέσεις για απόφοιτoυς λυκείου, κάτι που αυξάνει το ενδιαφέρον των υποψηφίων.  Επίσης, η προκήρυξη θα περιέχει ηλικιακά και σωματικά κριτήρια, αλλά και ορισμένες απαραίτητες υγειονομικέςψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

H προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται σε επεξεργασία από το ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη αναμένεται να σταλεί στο Τυπογραφείο μετά τις δύο μεγάλες προκηρύξεις που προαναφέραμε. 

▶️Διαβάστε επίσης: Δώρο Χριστουγέννων: Πλησιάζει η καταβολή του – Πού θα το υπολογίσετε

Τα απαραίτητα προσόντα

Για να υποβάλλουν αίτηση στις παραπάνω προκηρύξεις οι υποψήφιοι, θα πρέπει να πληρούν και τα πρόσθετα τυπικά προσόντα, τα οποία ζητά κάθε φορά ο διαγωνισμός.

Συνήθως, αυτά δεν είναι άλλα από την πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς και την πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ1. 

*πηγή: ethnos.gr, proson.gr

Κοινοποιηστε