πρόγραμμα ανέργων ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα Ανέργων – ΟΑΕΔ – Ανοίγουν οι αιτήσεις (Δ’ κύκλος)

Νέο πρόγραμμα ανέργων άνοιξε σήμερα, ειδικότερα, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 600 τελευταίες θέσεις εργασίας από τις 7.000 για την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για ανέργους άνω των 30 ετών διενεργείται στην Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Ημερομηνίες προγράμματος: από 18/07 13:00 έως 29/08 15:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατασκευή / Αναδιαμόρφωση Ιστοσελίδων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης διαμορφώνεται ως εξής:

  • 473 € μηνιαία (5.676 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568 € μηνιαία (6.816 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615 € μηνιαία (7.380 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους
  • 710 € μηνιαία (8.520 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Πρόγραμμα Ανέργων – Σκοπός και

Σκοπό της δράσης αποτελεί η προώθηση της απασχόλησης, για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, διότι η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος δεν υπάρχει. Μάλιστα, προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής.

πρόγραμμα ανέργων

Που γίνεται η αίτηση για το πρόγραμμα ανέργων;

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων(ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση ependyseis.gr

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:
http://www.dypa.gov.gr/anoikta-programmata

Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με την έμπειρη ομάδα της F-Exelixis άμεσα, είτε καλώντας στο 210 4128137-39 ή μέσω e-mail στο f[email protected].

Κοινοποιηστε