ακρίβεια

Market Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές, γιατί καθυστερούν οι πληρωμές σε κάποιους

Καθυστερήσεις ακόμα και μέχρι τις 15 Μαΐου θα δουν ορισμένοι δικαιούχοι του Market Pass όπως άλλωστε αναφέρει το gov.gr.

Τα χρήματα από το Market Pass ξεκίνησαν να φαίνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και στην άυλη κάρτα τους.

Βέβαια, όσοι έχουν επιλέξει να πληρωθούν το Market Pass με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν χρήματα για τελευταία φορά, αφού αυτή η πληρωμή θα περιλαμβάνει τις δόσεις για τρεις μήνες (Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο).

Άυλη

Η πληρωμή περιλαμβάνει και αυτούς που επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα. Οι επόμενες πληρωμές του Market Pass για όσους έχουν επιλέξει την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας έχουν ως εξής:

στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους – Έως 29 ετών

Καθυστερήσεις πληρωμών Market Pass

Και μπορεί οι πληρωμές να έχουν ξεκινήσει, όχι όμως για όλους καθώς σε αρκετούε παρατηρούνται καθυτερήσεις και υγκεκριμένα όσοι έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα στο κινητό. Αν διαβάσετε προσεκτικά στο μήνυμα που βγάζει η πλατφόρμα, αναφέρει ότι από τη στιγμή που η πληρωμή θα αποσταλεί από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η επεξεργασία της ενδεχομένως να διαρκέσει έως και 10 εργάσιμες ημέρες. Για να δείτε σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία, θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr και να ενημερώνεστε για την πορεία του αιτήματος. Το μήνυμα της πληρωμής της δεύτερης δόσης θα γράφει:

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Όταν πλέον πιστωθούν τα χρήματα θα φαίνεται το παρακάτω μήνυμα:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

market pass

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:

Παντοπωλεία,
σουπερμάρκετ,
κρεοπωλεία,
καταστήματα ζαχαροπλαστικής,
καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων,
αρτοποιεία,
καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023. Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Κοινοποιηστε