Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός σημείωσε νούμερα ρεκόρ τον μήνα Σεπτέμβριο με ποσοστά στις Νέες Ρυθμίσεις να ξεπερνούν το 75%.
Με το δεξί μπήκε ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου για όσους ενδιαφέρονταν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καθώς, καταγράφηκε σημαντική άνοδος, τόσο στις νέες αιτήσεις όσο και στις ρυθμίσεις οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2023. Ειδικότερα, σε πάνω από 5.500 ανήλθαν τα αιτήματα οφειλετών στον εξωδικαστικό μηχανισμό και έγιναν συνολικά 1.504 νέες ρυθμίσεις για οφειλές άνω των 383 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αγγίζει το 52,2% στις νέες αιτήσεις σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους και 75,7% στις νέες ρυθμίσεις οφειλών συγκριτικά με τις 856 το ίδιο διάστημα για το 2023.
➡️Διαβάστε επίσης:
Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών – Διαδικασία βήμα-βήμα
Εξωδικαστικός Μηχανισμός – Μέχρί τώρα αποτελέσματα
Αρχικές οφειλές συνολικού ύψους 7,9 δις έχουν ρυθμιστεί μέσα από τον εξωδικαστικό μηχανισμό μέχρι και τα τέλη του 9ου μήνα του έτους, με 23.713 επιτυχείς ρυθμίσεις. Επίσης, πάνω από το 47% των ρυθμίσεων προς χρηματοπιστωτικούς φορείς κατάφερε κούρεμα, βάσει οφειλών, που ξεπερνάει το 30% με το συνολικό ποσό της διαγραφής να φτάνει τα 2,43 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή δημοσιεύονται στοιχεία για τις διμερείς ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, ύψους 150 εκατ. ευρώ για 2.608 οφειλέτες που αντιστοιχούν στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων.
Μαθε περισσότερα…⤵️
https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/exodikastikos-mekhanismos-ruthmises-opheilon
Τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τα οποία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών (σε ατομική βάση) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 μειώθηκαν σε 10,43 δισ. ευρώ από 11,10 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, αποτυπώνουν πλήρως τη θετική τροχιά στην οποία κινείται το ιδιωτικό χρέος στον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως τα μη εξυπηρετούμενα προγράμματα στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν 0,6% από το πρώτο τρίμηνο στο δεύτερο. Αξιοσημείωτο είναι πως γενικότερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα τελευταία 5 έτη, το συνολικό ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει υποχωρήσει από τα 92,2 δισ. ευρώ το 2019, σε 69,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2024.
Για να ενημερωθείτε εκτενέστερα επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104128237 ή μέσω αλληλογραφίας στο [email protected]