Ρεύμα και Φυσικό Αέριο

ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ | ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο μέσω της ανάκτησης από 80% ως 90% της αύξησης του ρεύματος δεσμεύεται η Κυβέρνηση, μετά και τις επιδοτήσεις του Power Pass και του Fuel Pass.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε την Κυριακή πως η Κυβέρνηση απορροφά το 94% της αύξησης στο ρεύμα για τα νοικοκυριά ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο και προανήγγειλε στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο.

«Εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών, γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, ένα νοικοκυριό με λογαριασμό 315 ευρώ τον μήνα Σεπτέμβριο μετά την επιδότηση θα πληρώσει κάτω από 60 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε πως η στήριξη απέναντι σε αυτή την εκρηκτική αύξηση των τιμών ενέργειας θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου, ο κ. Σκρέκας απάντησε:

«Σιγά σιγά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έρχονται και συντάσσονται με την πρόταση Μητσοτάκη, που πρότεινε από νωρίς να θεσπιστεί πλαφόν στο φυσικό αέριο στα διεθνή χρηματιστήρια. Στις 7 Σεπτεμβρίου στη γενική διεύθυνση ενέργειας ο Έλληνας εκπρόσωπος θα παρουσιάσει τη θέση της χώρας για περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου και θέσπιση πλαφόν».

Πρόσθεσε πάντως ότι όλα θα αποφασιστούν μετά τις συνεννοήσεις με το οικονομικό επιτελείο και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Κοινοποιηστε