νέες θέσεις εργασίασ σε μουσεία

Νέες θέσεις εργασίας σε μουσεία – Πώς θα κάνετε αίτηση

Νέες θέσεις εργασίας σε μουσεία αναμένεται να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα στη νέα προκήρυξη «μαμούθ» που δημοσίευσε η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού. Ειδικότερα, βάσει της προκήρυξης αυτής θα προσληφθούν 1.528 άτομα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου.

Οι 1.528 προσλήψεις θα υλοποιηθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 7 μηνών, προκειμένου τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να καλύψουν τις ανάγκες της θερινής σεζόν.

Η προκήρυξη έχει ήδη εκδοθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες που θα «τρέξουν» οι αιτήσεις. 

Οι 1.528 νέες θέσεις εργασίας κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα και απευθύνονται στις εξής ειδικότητες: 

  • ΤΕ Λογιστών
  • ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων
  • ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων
  • ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας

Αναλυτικά η προκήρυξη εδώ

Τα απαραίτητα προσόντα

Εκτός των απαραίτητων τίτλων σπουδών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μερικά ακόμα πρόσθετα προσόντα, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εν λόγω προκήρυξη. Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται αναλυτικά στο κείμενο της προκήρυξης, ορισμένοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καλή γνώση της Αγγλικής ή πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Ειδικότερα, όσοι συμμετάσχουν στην προκήρυξη για την ειδικότητα «ΤΕ Λογιστών» θα πρέπει απαραιτήτως να κατέχουν πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σπίτι μου»: Αναλυτικός οδηγός για τα άτοκα στεγαστικά δάνεια έως και 150.000 ευρώ

Παράλληλα, όσοι καταθέσουν τα χαρτιά τους για τις ειδικότητες της «Φύλαξης» θα πρέπει να έχουν πιστοποίηση καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Τι συμβαίνει όμως αν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν τις παραπάνω πιστοποιήσεις; Προλαβαίνουν να τις αποκτήσουν μέχρι το πέρας λήξης των αιτήσεων;

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Κοινοποιηστε