επιδότηση για Φωτοβολταϊκά και Ηλιακούς Θερμοσίφωνες

Νέα επιδότηση για Φωτοβολταϊκά και Ηλιακούς Θερμοσίφωνες

Η επιδότηση για φωτοβολταϊκά και ηλιακούς θερμοσίφωνες αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο, με ενισχυμένη την επιδότηση στο 100% για την εγκατάσταση μπαταρίας για φωτοβολταϊκά συστήματα με αποθήκευση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, έως την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί τόσο το πρόγραμμα αντικατάστασης του ηλεκτρικού με ηλιακό θερμοσίφωνα, όσο και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία».  

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών θα είναι η ώθηση των πολιτών και επιχειρηματιών προς την αυτοπαραγωγή και στην ενεργειακή αυτονομία. Στόχος του μέτρου που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι η εγκατάσταση συνολικά 250.000 φωτοβολταϊκών, με το κόστος της εγκατάστασης να καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε οφειλές? Μάθετε τα πάντα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης!

Προϋποθέσεις επιδότησης “Φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία”

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μόνο φωτοβολταϊκά με μπαταρίες θα λαμβάνουν επιδοτήσεις στα πλαίσια του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγκατάσταση της μπαταρίας θα επιδοτείται σε ποσοστό 100%, ενώ η επιδότηση θα καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης του συστήματος φωτοβολταϊκό-μπαταρία .

Το μοναδικό κριτήριο για τους δικαιούχους θα είναι η διασφάλιση σύμβασης σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Δικαιούχοι θα είναι ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες.

επιδότηση για Φωτοβολταϊκά και Ηλιακούς Θερμοσίφωνες

Προϋποθέσεις επιδότησης “Αλλάζω Θερμοσίφωνα”

Μέσω του προγράμματος αυτού θα επιδοτείται η αντικατάσταση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με ηλιακούς και κόστος έως 1.000 ευρώ.

Τα κριτήρια θα είναι κοινωνικά και οικονομικά και η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα κινηθεί στη λογική εκείνης που χρησιμοποιήθηκε για το πρόγραμμα  «Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή».

Κοινοποιηστε