καλάθι του Άγιου Βασίλη

Aνακοινώσεις για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» και το «καλάθι παιχνιδιών» – Τι θα περιλαμβάνουν

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για το χριστουγεννιάτικο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το «καλάθι παιχνιδιών».

Πότε τίθονται σε εφαρμογή;

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 14 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα περιλαμβάνει γαλοπούλα, δεν θα περιλαμβάνει όμως αρνιά και κατσίκια.

Το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» θα το λέμε το «καλάθι του Αη Βασίλη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Action 24. Όπως είπε, τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου, με το «καλάθι των παιχνιδιών» να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Τι θα περιλαμβάνει στο «καλάθι του Άγιου Βασίλη» και το «καλάθι παιχνιδιών»

Το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» θα περιλαμβάνει τη γαλοπούλα, αλλά αντίθετα εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν το αρνί και το κατσίκι.

Προβληματισμός υπάρχει, παράλληλα, για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες καθώς, όπως λένε από το υπουργείο Ανάπτυξης τίθεται θέμα ανταγωνισμού για ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Σχετικά με το καλάθι των παιχνιδιών, θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα παιχνιδιών και όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης τα προϊόντα θα οριστούν με βάση την ηλικία και το φύλο του παιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καλάθι του Νοικοκυριού» | Τι αλλάζει για τους διαβητικούς

Το «καλάθι των παιχνιδιών» θα περιλαμβάνει επιτραπέζια και παζλ, κούκλες, βρεφικά παιχνίδια και φιγούρες, κατασκευές και παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια και τηλεκατευθυνόμενα, ποδήλατα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου και παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρο, κουζίνες, εργαλεία κ.α.), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

*πηγή ethnos.gr

Κοινοποιηστε