ηλιακοί θερμοσίφωνες

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Νέα επιδότηση – Ποσά & Δικαιούχοι

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες θα αντικαταστήσουν τους θερμοσίφωνες ρεύματος με το νέο πρόγραμμα επιδότησης που αναμένεται στα τελη του 2022.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι σημαντικό να μπουν σε κάθε νοικοκυρίο ειδικά τωρα που η ενεργειακη κριση πλήττει την Ευρώπη. Πρόγραμμα σχετικό είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι ηλιακοί θερμωσίφωνες επιδοτούνται με έως 1000€

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα δίνει στους δικαιούχους από 800 έως 1.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το repowerEU
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έχει ξεκινήσει μέχρι τέλος του 2022. Το πιο πιθανό είναι οι επιδοτήσεις να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μέσα στον Δεκέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οφειλές ΕΦΚΑ: 10ετής παραγραφή – Ποιοι εξαιρούνται

Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών πάνω στο οποίο θα «τρέξει» και αυτό για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Δικαιούχοι ήταν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020. Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Κοινοποιηστε