Επιδότηση Ανέργων

Επιδότηση Ανέργων 14800€ για την δημιουργία επιχείρησης

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις για την επιδότηση ανέργων, το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων αφορά ηλικίες 18 έως 29 ετών.Έμφαση θα δοθεί σε δραστηριότητες σχετικές με την ψηφιακή οικονομία.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00.

Το ποσό της επιχορήγησης είναι 14.800 ευρώ και θα δοθεί σε 3 δόσεις ως εξής:

 • 1η δόση: 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
 • 2η δόση: 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη
 • 3η δόση: 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη
Επιδότηση Ανέργων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Επιδότηση ΕΣΠΑ – Πληττόμενες Επιχειρήσεις – Νέες Περιοχές

Σύμφωνα με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ο στόχος της δράσης για την επιδότηση ανέργων, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 νέων ανέργων, εκ των οποίων 1.800 γυναίκες, 1.200 άντρες μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για την Επιδότηση Ανέργων;

 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 18-29 ετών
 • Παράλληλα, έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης
 • ‘Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση
 • Για τους άνδρες, έχουν εκπληρώσει ή έχουν νομίμως απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
 • Δεν σπουδάζουν
 • Δεν βρίσκονται υπό κατάρτιση

Ποια είναι η διαδικασία της αίτησης για την Επιδότηση Ανέργων;

 1. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
 2. Μετά την υποβολή των αιτήσεων η ΔΥΠΑ αξιολογεί συγκριτικά όλα τα επιχειρηματικά σχέδια και ανακοινώνει τα αποτελέσματα κατάταξης με όλες τις παραδεκτές αιτήσεις χρηματοδότησης. Οι αξιολογήσεις των υποβαλλόμενων αιτήσεων χρηματοδότησης διενεργούνται από αξιολογητές (ένας (1) αξιολογητής ανά αίτηση) της Δ.ΥΠ.Α . Οι αιτήσεις που χρηματοδοτούνται προκύπτουν με βάση τη σειρά κατάταξης, με όριο την εξάντληση του προϋπολογισμού της δράσης.
 3. Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ από τους δικαιούχους πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και το αργότερο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της θετικής αξιολόγησης (έγκρισης) της πρότασής τους, σύμφωνα με τον πίνακα εγκεκριμένων αιτήσεων.

Για τους 30-45 ετών θα αναρτηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Ανακοινώθηκε επίσημα από τη ΔΥΠΑ ότι θα τρέξει η δράση. Είμαστε εν αναμονή του αναλυτικού οδηγού.

Είσαι δυνητικός υποψήφιος του προγράμματος και πληροίς τις προϋποθέσεις;

Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία! Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με την έμπειρη ομάδα της F-Exelixis άμεσα, και να ζητήσεις την συμβουλευτική υποστήριξη που χρειάζεσαι

 • είτε καλώντας στο 210 4134431, 210 4128137, ή
 • μέσω e-mail στο [email protected]

Κοινοποιηστε