επίδομα καυσίμων Fuel Pass 2

ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ FUEL PASS 2 | ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Σήμερα 10/08/2022, αναμένονται οι νέες πληρωμές για το επίδομα καυσίμων Fuel Pass 2. Οι πληρωμές αυτές έρχονται μετά από έντονες διαμαρτυρίες από αιτούντες λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών των χρημάτων.

Η υποβολή των αιτήσεων για το Fuel Pass 2 συνεχίζεται ενώ η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Για την αίτηση οι δικαιούχοι χρειάζονται τους κωδικούς taxisnet.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως γίνεται η αίτηση για το Fuel Pass 2

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της επιδότησης είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης και η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Με βάση πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

επίδομα καυσίμων Fuel Pass 2

Ουσιαστικά, όπως και στο Fuel Pass 1, ετσι και στο 2 και πάλι η πλειοψηφία φαίνεται να προτιμά την τράπεζα χάνοντας το μπόνους των 15 ευρώ της ψηφιακής κάρτας, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα καύσιμα. Δηλαδή, η επιδότηση για τα καύσιμα αξιοποείται για να καλυφθούν άλλες “τρύπες” στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι η άυλη ψηφιακή κάρτα (η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC) χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

Κοινοποιηστε