επίδομα θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Ποσά & Δικαιούχοι 

Το επίδομα θέρμανσης για τους νέους δικαιούχους που θα καταναλώσουν φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το ποσό βάσης θα είναι διπλό

Στην εξειδίκευση των μέτρων, ανάμεσα τους και το επίδομα θέρμανσης, που ανακοίνωσε το Σάββατο βράδυ από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Αυξημένο το Επίδομα Θέρμανσης από πέρυσι!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβει το επιδόμα θέρμανση διευρύνεται και αυξάνεται το ποσό βάσης, ώστε να λάβουν μεγαλύτερο ποσό περισσότεροι δικαιούχοι.   Το ποσό βάσης για τον υπολογισμό του επιδόματος με βάση τις βαθμοημέρες αυξάνεται στα 350 ευρώ από 300 ευρώ πέρυσι για όλους.

επίδομα θέρμανσης

Ποιοί θα λάβουν διπλό το ποσό του επιδόματος;

Ειδικά όμως για τους νέους δικαιούχους που θα καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το ποσό βάσης θα είναι διπλό, δηλαδή 700 ευρώ, εφόσον όμως δεν καταναλώσουν φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένος στα 350 ευρώ, το οποίο θα φτάσει τα 700 ευρώ για όσους επιλέξουν φέτος να ζεσταθούν με πετρέλαιο και όχι με φυσικό αέριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδότηση ΕΣΠΑ – Πληττόμενες Επιχειρήσεις – Νέες Περιοχές

Την ιδια ώρα σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ το επίδομα από 300 ευρώ που αυξάνεται σε 350 ευρώ, πολλαπλασιάζεται με βαθμο-ημέρες. Συνεπώς, το τελικό ποσό είναι κατά κανόνα μεγαλύτερο ή μικρότερο, ανάλογα με το πόσο κρύο έχει σε κάθε περιοχή (χωριό, πόλη ή γειτονιά). 

Στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πολύ ακριβού φυσικού αερίου, καθώς οι προβλέψεις μιλούν για πολύ δύσκολο χειμώνα αναφορικά με τις τιμές του.

Υπό αυτές τις συνθήκες όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας για το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι διευρυμένα τα εισοδηματικά κριτήρια ενώ, δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο καθώς για όσους χρησιμοποιήσουν διαφορετικό καύσιμο από το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται.

 Εισοδηματικά κριτήρια 

Τα εισοδηματικά κριτήρια  αυξάνονται από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και ανάλογα από τις 20.000 στις 24.000 για τον παντρεμένο προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Επίσης, για τον Οκτώβριο προβλέπεται οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά ανά λίτρο, η οποία θα γίνει επανεκτιμήσει του μέτρου για τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο ξεκίνημα της περιόδου προμήθειας πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου θα κυμανθεί στα 1,60 ευρώ το λίτρο.

Κοινοποιηστε