επιδομα 534 Ευρώ

Ενίσχυση Επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

Η ενίσχυση επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είχε ανακοινωθεί σε δελτίο τύπου από τον Βουλευτή Κοζάνης, κ. Αμανατίδη, συζητήθηκε μεταξύ των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Δυτικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο. Συγκεκριμένα, το θέμα της ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας ήταν στο επίκεντρο διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα στις 22-23/2/2023.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, “Οι συσκέψεις είχαν ως στόχο την εξεύρεση του τρόπου καταβολής του ποσού των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων.”

Οι βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Βεσυρόπουλο, ότι προ δεκαημέρου περίπου ο κ. Σκρέκας υπέγραψε το ποσό των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Ενίσχυση Επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

Αποφασίστηκε να αναλάβει ο κ. Βεσυρόπουλος όλη τη διαδικασία καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή του ποσού αυτού για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, αναμένεται να κληθούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν την αίτηση για την ενίσχυσή τους περίπου στα μέσα Μαρτίου και μόνο αφότου έχει επεξεργαστεί όλες τις παραμέτρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιδότηση Ρεύματος: 40 ευρώ/MWh στα τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο

Αναλόγως, με τον αριθμό των αιτήσεων θα διαμορφωθεί και το εύρος της ενίσχυσης της κάθε επιχείρησης. Ανακοίνωσε επίσης ότι δικαιούχοι θα είναι όλα τα μαγαζιά που έχουν ταμειακή μηχανή και πως θα βρίσκονται εκτός οι ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι, γιατροί και μεγάλες επιχειρήσεις).

Αναμένονται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με δελτία τύπου και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για τις ημερομηνίες που θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις για την ενίσχυσή τους.

Σύμφωνα με πηγές, η ενίσχυση θα είναι από 600 ευρώ έως 2.500 ευρώ και βασικό κριτήριο να είναι οι θέσεις εργασίας κάθε επιχείρησης.

Τα χρήματα θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, ενώ οι επιχειρήσεις θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε δύο φάσεις ώστε να υπάρξει η τελική έγκριση των δικαιούχων.

Κοινοποιηστε