Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Ένταξη επιπλέον δικαιούχων

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η ένταξη επιπλέον 105.000 νοικοκυριών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων.

Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα για τον αριθμό του voucher.

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή

Μετά και τη σημερινή ένταξη νέων νοικοκυριών στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», συνολικά 541.000 δικαιούχους θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες. Αυτό σημαίνει πως πάνω από το 61,5% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα θα μπορέσουν να μειώσουν την ενεργειακή κατανάλωση των νοικοκυριών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε:

“Αυξάνουμε για ακόμα μια φορά τον αριθμό των ωφελουμένων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή», πιστοί στη δέσμευσή μας για σταδιακή ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων. Με αυτό τον τρόπο, ανταποκρινόμαστε στο τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των νοικοκυριών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μαζί με τους πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιδότηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις?

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», μπορούν να πραγματοποιούνται έως και 30 ημέρες από την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας αγορών με χρήση επιταγών (vouchers). Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις συναλλαγές που ακυρώθηκαν μετά την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας αγορών με χρήση επιταγών (εντός της μεταβατικής περιόδου).

Το σύνολο των πληρωμών προς προμηθευτές προβλέπεται να ολοκληρωθεί με την παρέλευση 2 μηνών από το τέλος του μηνός εξαργύρωσης των επιταγών με καταληκτική ημερομηνία την τελευταία εργάσιμη ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Κοινοποιηστε